2008.11.04. 21:31| Szerző: Τunγacsáp

...pokolra kell annak menni
ott kell annak megtanulni
hogyan kell a dudát fújni.

A csöndbe belehasít néha a zongora borzongató magas hangja. Tényleg beleremegek.

Mert itt csönd van. És néha hasít valami. Egy érzés.

Úgy érzem, hogy az élet alapvető dolgairól nagyon keveset tudok. Ez vagy azért van, mert tényleg ez a helyzet, vagy csak a hatalmas tudásszomjamat nem tudták még kielégíteni a tanítómestereim. Félek az első...

Például ma megtudtam, hogy befektetés nélkül nincs haszon. Lásd a poszt címét, meg a folytatást. Nem úszhatjuk meg a munkát, a szembenézést, a konfliktust, ha változtatni akarunk. A méregpoharat ki kell inni. Ezt sajnos nem lehet megspórolni.

Ilyenkor gondol az ember olyanokat, hogy de szívesen átugranám most ezt a fél-egy évet. Hogy a dolog érdemi részét kihagyja, csak a babér learatására jöjjön vissza. Na persze, nem így működik ez.

Valamit tenni kell. Szerencsére épp olyan tisztában vagyok azzal, hogy mit is kéne tennem, mint amennyire Fry és Laurie a világ égető problémáinak megoldásával van a Protest Song-ban, ami ezen a szent helyen látható (a második). :)

A cél is csak nagyon halványan lebeg a szemem előtt, de valami ilyesmi, ha zenébe önthetném:

A bejegyzés trackback címe:

https://nekemvanblogom.blog.hu/api/trackback/id/tr18750159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nessun norma 2008.11.04. 21:43:35

nekem speciel már elegem van a méregpohárból... vagy ilyet nem szabad mondani?...

Τunγacsáp 2008.11.04. 21:53:20

Hát, ha már eleget ittál belőle, akkor tedd le! Hagyd hatni. Nem tudom. Mondom, én aztán tisztában vagyok vele. :)

nessun norma 2008.11.05. 00:12:57

hatni? hatott ez már eleget. túl sokat is, úgy érzem lassan.

Τunγacsáp 2008.11.05. 10:13:43

Ha már szimbolizálunk...
Lesz egy határ, aminél nincs tovább. Vagy kiürül a pohár, vagy leteszed, és nem iszol többet. Jó, az utóbbi így nem illik a poszt gondolatmenetébe...

A faszom se tudja mit beszélek! Ehh. Jó lenne megmaradni azon a talajon, amire ráléptem, nem elveszíteni a lábam alól. Ide a poharat!

Τunγacsáp 2008.11.05. 10:54:12

És azt rohadtul utálom, hogy a gondolatok - huss! - kirepülnek a fejemből. Pedig jók. "Ha rövid az eszed, legyen noteszed!" - mondták nekem sokszor.

nessun norma 2008.11.05. 10:59:29

közel a határ. gyűlik az erő.
süti beállítások módosítása