2009.04.29. 13:03| Szerző: Τunγacsáp

Ma érdekes dolgokat tapasztalok. Magyar nyelvű szövegekben rendszeresen félreolvasom a szavakat. Elég nagy mértékkel. Gyakori, hogy az ellentettjét olvasom annak, ami ott van, de ez nem egetverő különbség. Olyan is előfordul, hogy további szavakat látok bele a szövegbe, vagy valami egész rövid szó helyett egy egész hosszút látok.

A félreolvasott szavak (tehát amikről azt hiszem, hogy ott vannak) általában egy-két jellemző téma köré csoportosulnak. Szex és párkapcsolat.

Biztos ez foglalkoztat. Itt a tavasz. Az is igaz, hogy akik ellátnak olvasnivalóval, ők is bele-belemennek ezekbe a témákba. Másoknak is itt a tavasz. :)

A félreolvasás viszont érdekes, előfordult már velem, de nem ennyire kitartóan. Azt nem vettem észre magamon, hogy a szokásosnál többet foglalkoznék tudatosan a témával, ezek szerint a tudatalattimba is behatolt már.

Na jó, inkább úgy mondanám, hogy ugyan én nem veszem észre, hogy többet foglalkoznék a témával, de egész sok pozitív inger ér ilyen szempontból, ami indukálja a további odafigyelést. A pesszimista énem azt mondja, hogy ez eddig is így volt, csak most észre is veszem, de ezentúl is az lesz belőle, ami eddig ilyen esetekben: semmi.

Az optimista énem azt mondja, hogy kinyíltam a világra, és ez látszik másoknak is, tudnak hozzám közeledni. Ez jó lenne, bár igencsak szokatlan alakulása a dolgoknak.

Szokatlan a következő zenemű is. Magában is, meg tőlem is.

Elolvastam, amit írtam, de nem olvastam benne félre semmit. Ez azért érthető valahol. Írás közben viszont néha ki kellett húznom néhány kétértelmű kifejezést. Vajon maradt-e benne? :)

Címkék: én délután die ärzte  |   | 7 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nekemvanblogom.blog.hu/api/trackback/id/tr221093423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodzavirág 2009.04.29. 20:26:03

Neem, nem maradt.:)) Nagyon figyelmesen átolvastam ám! Persze lehet, hogy tévedek, azon sokkhatás alatt, hogy dokikat linkeltél, pardon, ágyaztál be. A félreolvasás ismerős, ám velem még ilyen buja nyárfatermékszállós időben is csak akkor történik meg, ha az állva elalvás környékez.:) Olyankor viszont a nyilvánvaló puncsos sütitől kezdve a még nyilvánvalóbb faszállító teherfuvarozón és mélybarlangászaton át az ártatlannak tűnő dugványozott palántákig a világ összes objektuma egy és ugyanaz.
A pesszimista éned meg jól beszél, nagy részéből valóban nem lesz semmi. De majd a többiből, amit az optimista generál, igen. De csak óvatosan a kinyílással!:D

Τunγacsáp 2009.04.30. 15:35:32

A mai termés eddig: vili-simi, lépcső-lepedő. :)

@bodzavirág: Minek az óvatosság? A bodzavirágok is kinyílnak, ugye?

Τunγacsáp 2009.05.04. 10:22:11

Pumpálta - amputálta. Ez azért durva. :)

bodzavirág 2009.05.04. 15:55:09

Elmentél szado-mazo irányba vagy te is túl sok hauszt néztél a hétvégén?:)

Τunγacsáp 2009.05.08. 17:55:25

Szerintem az agyammal van baj. Ez nem a tavasz. :)
Elharapom a számat, a nyelvemet, begörcsöl a lábam, üvöltözök a gyerekkel, mert nem tudja a matekleckét.
Majd veszek magnebéhat, és jó lesz. :)
De most csak pezsgőtabletta van. Beveszem. :)

Τunγacsáp 2009.07.13. 17:45:29

pedikűröst - síkosítót
Ezen azt hiszem nem kell mit magyarázni. :)

Τunγacsáp 2009.07.20. 11:36:50

@Τunγacsáp: Ráadásul olyan kontextusban volt azt hiszem, hogy "Nem tudsz valami jó pedikűröst?"
Erről eszembe jut a szörnyű reklám a visszérkrémről.

- Nem tudsz mondani valami jó síkosítót?
- De, a ......!
- Miért pont a ......?
- Ha ezzel kened, nem csak hogy jobban csúszik, hanem még sokáig is tart, ápolja a nyálkahártyát, és még az íze is jó!
- Ez remek, két tubussal is veszek! Nincs kedved kipróbálni?

:D
süti beállítások módosítása